Florentin Cismaru-Băcanu
15995

Florentin Cismaru-Băcanu

foto-12

„Când am descoperit că începe Academia de Leadership Urban m-am gândit, super, pare făcută mănușă pentru mine. 𝘊𝘦 𝘣𝘪𝘯𝘦 𝘰 𝘴𝘢̆ 𝘮𝘪 𝘴𝘦 𝘱𝘰𝘵𝘳𝘪𝘷𝘦𝘢𝘴𝘤𝘢̆ 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘪𝘥𝘦𝘳 𝘪̂𝘯 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢 𝘍𝘓𝘜𝘟.

Mi-am imaginat eu că o să fie o experiență în care te învață toate tainele meseriei de lider și cum să devii unul mai bun. Recunosc, am în biblioteca mea câteva cărți de leadership, dar nu m-au atras așa cum părea acest proiect. Am dat curs înscrierii, am zis să fiu eu ăla mai cu moț, așa că scrisoarea mea de intenție a fost un video, la fel și CV-ul meu, mi l-am povestit. Am zis că mă folosesc de toate resursele mele pentru a participa știind că locurile sunt limitate.

Spre surpriza mea, ALU nu este doar despre lideri și leadership, poate acesta este doar rezultatul final. Dar Academia este pentru a reconstrui omul, Florentinul, în așa fel încât poate crește un lider bun pe o fundație corectă. Fiecare modul și-a adus aportul atât cât a trebuit, nici prea mult pentru că ar deveni plictisitor să știm toate răspunsurile la problemele noastre. Așa că ne-a lăsat pe noi să experimentăm, să căutăm în noi soluțiile, să ne gestionăm emoțiile, să ne acceptăm și să lucrăm la noi cărămidă cu cărămidă.

O lecție drăguță am primit-o încă din prima seară de ALU. Cum nu am participat la prima întâlnire a colegilor mei, cu ceva timp înaintea startului primului Modul, atunci când în sfârșit ne-am întâlnit cu toții la Portal Village, seara la focul de tabără, mi-am dorit să îmi fac introducerea așa cum știu eu, să fiu acela care sparge gheața. Am adus cu mine un briceag de supraviețuire și un amnar, o unealtă cu care faci focul în natură. Așa am simțit eu, să le arăt colegilor mei și să experimenteze una din pasiunile mele, aceea de a oferi ceva. Lecția este că aici nu era doar de oferit, ci eu eram pus în ALU să iau. Să iau informația, să o cuprind în mintea și în experiență mea. Să mă folosesc de ea cât pot eu de bine.

Coordonatorul nostru, Ciprian, ne-a atras atenția tuturor celor care încă dădeau, din gură de data asta, că ar fi bine să construim cadrul ca fiecare să poată lua ce are nevoie din experiența ALU. Pentru mine asta a fost dezarmant la început, căci mă punea în situația să tac și să ascult pentru a putea primi ce aveam eu de luat. Dar, aflându-mă exact în locul în care eu mă reconstruiam, prima mea decizie de construcție a fost să ascult. Mulțumesc, Cipi.

Experiența ALU mi-a dat voie să mă cunosc mai bine pe mine, ce vreau eu de la proiectul meu, în ce direcție să mă duc de acum înainte și cu ce resurse să mă joc pentru a realiza asta. ALU nu s-a terminat, chiar dacă am absolvit, pentru mine continuă această experiență și acum. Am creionat un șablon al liderului și, zilnic, mai adaug o cărămidă la această construcție.”

Florentin, antrenor personal și absolvent al primei promoții ALU