Ancuța Ilie
16006
page-template-default,page,page-id-16006,bridge-core-2.9.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

Ancuța Ilie

foto-16

„Înainte de a vorbi despre ALU și impactul pe care l-a avut asupra mea, m-aș întoarce puțin la motivația de a participa de la bun început.

 

Printre argumentele avute în vedere atunci regăsesc dorința de socializare, curiozitatea, posibilitatea de a mă situa într-un grup de tineri care caută să devină mai buni și, prin asta, să schimbe o parte din lumea în care trăiesc, sau tentația de a descoperi lucruri noi despre propria persoană.

 

Tematica anunțată părea foarte pretențioasă, cât să concepi o programă de master sau de studii postuniversitare. Am văzut însă că o poți aborda punctual, încercând să vezi în ce măsură te poate schimba. Și aici apare o întrebare cheie: ce aș schimba la propria persoană și, parcurgând această etapă, ce aș reuși apoi să schimb în jurul meu?

 

Cred că ALU a reprezentat oportunitatea găsirii unor chei, a unor indicii în funcție de care să concep oricând un parcurs nou, cu armele unui detectiv sau ale unui tânăr ambițios care tocmai a găsit o nouă potecă, încă neexplorată, în 𝘫𝘶𝘯𝘨𝘭𝘢 urbană.

 

ALU este, cred, un sistem de gândire și de lucru, o selecție de metode și perspective în funcție de care ne putem redesena oricând propria misiune, adaptând-o și la nevoile celorlalți, de la cercul restrâns al familiei și prietenilor, la cel al grupurilor cu care lucrăm punctual și la comunitatea extinsă în care trăim. Un sistem în funcție de care să poți acționa oricând simți nevoia unei schimbări, să poți face alegeri în cunoștință de cauză, să găsești cel mai potrivit model de urmat sau, de ce nu, să devii tu însuți un model pentru alții.”

 

Ancuța, muzeografă și absolventă a primei promoții ALU