Radu Iamandi
16063
page-template-default,page,page-id-16063,bridge-core-2.9.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
 

Radu Iamandi

foto-2

„Reflector. Reflecție. Reflectorizant.

Un joc de cuvinte cu o întreagă poveste în spate.

ALU reprezintă un reflector. Un cumul de oameni, cunoștințe și experiențe, cu rol comun de a ilumina.

Parcurgând cele 5 module, am avut ocazia să aflu cine sunt, de ce sunt și cum pot să fiu. Am trecut prin mai multe etape de deconstrucție și reconstrucție: traumă, emoție, experiență, comportament, priorități, comunicare.
Volumul de informații și răspunsuri primite cere minim un weekend pentru procesare, pentru fiecare în parte. La fel ca orice informație nouă, este nevoie de timp pentru a o înțelege, apoi mai mult timp pentru a o aplica.

Am avut noroc cu perioada în care s-a desfășurat, m-a ajutat și pe plan profesional. Eram proaspăt lider de echipă în cadrul companiei unde lucrez. Astfel, ce am învățat de la mentori, am reușit să aplic, direct sau indirect, în viața de zi cu zi.

Un moment care va rămâne mult timp cu mine a fost exercițiul valorilor personale.
Dintr-un set de valori date, a trebuit să alegem 7 valori, ordonate după prioritate. Dintre cei 15 colegi, câțiva nu au avut ‘sănătate’ pe listă, eu fiind unul dintre ei. Acest lucru, precum și completările Psih. Dr. Elena Bouleanu, m-au făcut să realizez cât de crucial este să ai grijă de tine înainte să poți avea grijă de oricine altcineva. Dan Luca, mentor, a numit lucrul acesta ‘egoism iluminat’. Două cuvinte simple ce reprezintă un întreg concept. La cum mă cunosc, mi-ar fi luat 10-15 ani să descopăr singur ce prioritate are sănătatea pentru mine.

Fiecare participant trebuie să treacă printr-un proces de reflecție (nu reflexie, încă). Este important să asculți, nu doar să auzi, și asta nu se aplică doar la informațiile venite de la mentori, ci și celor interne.

Am aplicat la Academia de Leadership Urban crezând că reprezintă o suită de cursuri ce prezintă concepte generale despre leadership și comunitate. Cine s-ar fi gândit că mă va transforma în alt om?

Probabil că vor trece ani buni până când voi înțelege pe deplin toate informațiile primite și stocate.

Am explicat ce reprezintă primele 2 cuvinte din joc, urmează al 3-lea: Reflectorizant. Așa este un absolvent al Academiei de Leadership Urban.

Direct sau indirect, conștient sau nu, lucrurile învățate vor ajunge și la ceilalți.
Așa se crește o comunitate.”

 

Radu, software developer, cu atribuțiuni de team manager și absolvent al primei promoții ALU