Home122222
16380
page-template-default,page,page-id-16380,bridge-core-2.9.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5
Când pot aplica?

Așteptăm aplicațiile alcătuite din CV, scrisoare de intenție și recomandare până cel târziu 15 februarie 2025

Pentru cine?

Următoarea generație de lideri din business, societate civilă și instituții publice din Sibiu

CÂT DUREAZĂ?

Să te aștepți la 5 module intensive de un weekend, din luna martie până în luna iulie

CÂT COSTĂ?

Programul în valoare de peste 2000$/participant este oferit GRATUIT pentru cei 15 participanți prin susținerea partenerului Regnology

DE CE (O) ACADEMIE?
Nativi digitali și cetățeni globali

o nouă generație de lideri va modela felul în care va arăta societatea noastră în viitor. Dacă citești rândurile acestea, probabil știi deja despre ce vorbim, simțim cu toții intuitiv că trăim niște schimbări importante de paradigme și n-avem de gând să rămânem în urmă.

Astăzi e destul de clar că gândim și acționăm atât local, cât și global

iar Sibiul de mâine are nevoie să fie un punct de pe hartă, care să-și poate afirma identitatea locală pe această scenă hiperconectată și diversă cultural. Sibiu, orașul din care n-ai mai pleca, e un nod în rețeaua satului global, așa cum identitățile diverse care-l vor construi sunt bucăți ale mozaicului uman.

O academie în sens platonic

e un loc de întâlnire, autocunoaștere, explorare și creștere. Este pentru tine dacă ai decis să înțelegi forțele culturale care ne mișcă lumea și să-ți crești skill-urile necesare pentru a o modela după propria viziune.

Academia de Leadership Urban de la Sibiu

se construiește într-o comunitate de învățare pentru următoarea generație de lideri din business, societate civilă, administrație sau unde vei vrea tu să schimbi lumea. Vom aduce ce credem că e mai bun din lumea veche – cunoaștere, expertiză și inspirație – pentru a le combina cu spiritul, abilitățile și viziunea viitorilor lideri.

WORKSHOP-URI IRL
PROIECTE ȘI TEME PRACTICE
MENTORAT
MEET THE LEADERS
SESIUNI Q&A
MICROFINANȚĂRI
DEZBATERI
THINK-A-THON
CE-I DE-NVĂȚAT?

Pornim cu o experiență intensivă de învățare întinsă peste 5 module condensate de 5 weekenduri, presărate cu câteva extras pentru inspirație, teme practice și discuții. Atelierele de weekend se vor desfășura în locații speciale în afara orașului, unde distanța de agitația orașului ne va permite să ne concentrăm pe procesele de învățare. Costurile de cazare și masă sunt acoperite de organizatori.

Încheiem cu unul sau mai multe proiecte finanțate pentru a fi puse în practică.

Primele generații de absolvenți devin primele layere ale unei comunități de changemakeri, care în următorii ani, fiecare în domeniul său, vor modela Sibiul, orașul din care n-ai mai pleca.

Autocunoaștere și inteligență emoțională (23 – 26 martie 2023)

Gnothi seauton!

Cunoașterea de sine, acceptarea necondiționată a propriei persoane și autodirecția, sunt dimensiuni ale funcționării sănătoase a persoanei în raport cu sine însuși. Dacă ne referim la relațiile cu ceilalți, empatia și capacitatea de conectare sunt parametrii adaptării.

Modulul urmărește formarea unor abilități de bază privind dezvoltarea acestor parametri, într-o manieră accesibilă unei persoane care nu studiază psihologia, dar este preocupată de creștere și dezvoltare, a sa și a grupurilor din care face parte. Vor fi demolate mituri despre emoții și vor fi construite competențe personale, urmând modele validate științific, pentru a facilita interacțiunea intra- și inter-personală. Prin tehnici validate de experimente psihologice și creativitatea trainer-ului și a grupului, orele petrecute în acest modul de formare vor schimba, pe alocuri definitiv, felul în care te vezi pe tine, lumea în care trăiești și viața însăși.

Trainer: Elena Luminița Bouleanu, psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică.

Productivitate și autodisciplină  (20 – 23 aprilie 2023)

Modulul urmărește să creeze un fundament solid compus din principii, strategii și tactici pentru o viață productivă și echilibrată. Folosind un set de instrumente testate in mai mult de 10 ani, participanții vor avea energia, claritatea, focusul și încrederea de a aduce în realitate obiective ambițioase cu impact local, național sau internațional.

Trainer: Dan Luca, expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală

Gândire antreprenorială, literacy economic (11 – 14 mai 2023)

Încrederea ca poți fi lansa proiecte si idei noi, indiferent daca in mediul de afaceri, mediul public sau in societatea civila, este ceea ce va va define ca profesionisti si leaderi. Este despre a invata modele si capata cunostinte in domeniul inovarii, organizarii,  atragerii de clienti si comunicarii, atragerii de resurse si bunei gestionari, dar mai ales este despre intersectia dintre ce va inspira si pentru ce sunteti pregatiti sa munciti si sa colaborati pentru a crea valoare.

Trainer: Oana Craioveanu, antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunităților antreprenoriale

Gândirea sistemică, orașul ca sistem complex (15 – 18 iunie 2023)

În cadrul acestui modul, tinerii vor fi familiarizați cu modul de funcționare a unui oraș, a felului în care se asigură guvernanța acestuia, relațiile complexe care alcătuiesc un oraș. Participanții vor învăța noțiuni despre leadershipul formal și informal al unui oraș, se vor familiariza cu noțiuni de administrație publică, urbanism, și arhitectură.

 

Trainer: Oana Pavăl, arhitectă și asistentă universitară la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Schimbări culturale (13 – 16 iulie 2023)

În cadrul acestui modul, vor explora ce înseamnă cultura și ideile fundamentale care o construiesc, vor explora ideile relevante ale vremurilor actuale, vor aprofunda gândirea sistemică și vor explora importanța culturilor organizaționale. De asemenea, vor învăța cum să analizeze, să înțeleagă, să construiască și să altereze cultura.

 

Trainer: Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, pasionat de istorie și filozofie

Thinkaton (28-30 iulie 2023)

Tinerii se vor întâlni la un thinkathon – care se va desfășura la Sibiu – și vor pune în practică informațiile dobândite în cadrul programului, propunând idei și lucrând la potențiale proiecte fezabile pentru Sibiul de mâine.

Key Skills & Takeaways

Growth mindset

Flexibilitate mentală

Autocunoaștere și introspecție

Autodisciplină și productivitate

Formare de obiceiuri noi

Colaborare și muncă în echipă

Principii de guvernanță urbană

Systems thinking

Context și schimbare cultură

Cultură organizațională

Stewardship leadership

Instrumente de influențare a politicilor publice

Decision making and critical thinking

CU CINE?
Elena Bouleanu

Psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică

Dan Luca

Expert în Productivitate și în Echilibrul dintre profesie și viața personală, fondatorul 5AM Club România

Oana Craioveanu

Antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunităților antreprenoriale

Radu Burnete

Este Directorul Executiv al Confederației Patronale Concordia

Ana-Maria Bugneriu

Directoare executivă la Fundația Comunitară Sibiu, coordonatoare program ALU

Mădălina Pîșcu

Directoare programe la Fundația Comunitară Sibiu, facilitatoare în cadrul ALU

Oana Pavăl

Este arhitect și asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Iuliana Labo

Curator și creator de experiențe de viață locală, gastronomie și întâlniri cu Oameni din toată zona Transilvaniei

Pentru cine?
  • Ai între 21-32 de ani?
  • Locuiești în Sibiu de minim un an și plănuiești să rămâi aici pentru cel puțin încă 3 ani de la finalizarea acestui program (septembrie 2023)?
  • Ești o persoană ambițioasă, vizionară, care dorește să influențeze în bine mediul din jurul său?
  • Îți dorești o carieră de succes în antreprenoriat, freelancing, educație, administrație publică, mediul corporate, ong, instituții publice, cercetare sau oricare alt domeniu competitiv?
  • Preferi să pui osul la treabă și nu te rezumi doar la a te plânge de ce te nemulțumește în viața ta?
  • Dorești să treci printr-un proces intens de dezvoltare și transformare personală?
  • Consideri că ai deja niște rezultate ale potențialului tău de lider pe care poți să ni le arăți?
  • Îți dorești să cunoști mentori care te-ar putea ajuta să-ți îndeplinești obiectivele de dezvoltare profesională și personală?
  • Vrei să devii parte dintr-o comunitate de like-minded people?
  • Ești într-un moment în care dorești și poți face investiția de timp și energie necesară acestui program de leadership? (4 zile de training intens, joi – duminică, o dată pe lună, timp de 5 luni – detalii extra în secțiunea calendar.)

 

Dacă poți răspunde Da la întrebările de mai sus, atunci cu siguranță merită să-ți dai o șansă și să aplici pentru a-ți dezvolta instrumentele necesare prin care să-ți transformi viziunea în realitate.

Aplică

Tot ce trebuie să faci pentru a aplica în cadrul Academiei de Leadership Urban este să trimiți un email pe adresa [email protected] până în data de 15 februarie 2023, ora 23:59 care să conțină: 

CV-ul tău actualizat

Un eseu prin care să ne transmiți de ce vrei să participi în cadrul ALU 2023 și care este schimbarea pe care vrei să o generezi în Sibiu

O scrisoare de recomandare care poate veni din partea unui profesor (fost sau actual), din partea unui colaborator, a unui superior direct, etc., care poate atesta potențialul tău de lider în formare

Ai libertate deplină în modul în care vrei să ne prezinți CV-ul, eseul sau recomadarea, de la documente text, la video sau orice alt instrument care îți reflectă cel mai bine personalitatea.

Dacă ai întrebări legate de program sau procesul de aplicare, ni le poți transmite pe aceeași adresă, [email protected].

Care sunt etapele selecției?

Aplicațiile valide vor fi analizate de către comisia de selecție. Aceasta va fi alcătuită din 2 membri ai echipei Fundației Comunitare Sibiu și 2 membri ai echipei Regnology România. Un număr de maxim 25 de aplicanți va trece în etapa următoare, care va implica un interviu față în față cu doi membri ai comisiei de selecție.

După finalizarea interviurilor, comisia va selecta maxim 15 tineri, care vor deveni cursanții Academiei de Leadership Urban 2023.

 

Decizia comisiei de selecție este definitivă și nu poate fi contestată, Fundația Comunitară Sibiu și Regnology România garantând că se angajează într-un proces de selecție bazat pe principiile corectitudinii, imparțialității și integrității. Sunt considerați neeligibili candidații care se află în situații de conflict de interes față de membrii comisiei de selecție.

Care e calendarul selecției?

16 IAN – 15 FEBRUARIE: Perioadă de aplicare

17 FEBRUARIE: Selectarea și programarea aplicanților pentru etapa de interviu

20 FEB – 5 MARTIE: Interviuri

6 MARTIE Evaluarea interviurilor și selectarea candidaților

7 MARTIE: Anunțarea câștigătorilor

13 MARTIE: Prima întâlnire cu participanții, prezentarea programului și a partenerilor

Testimoniale
Cine suntem?
Fundația Comunitară Sibiu

Fundația Comunitară Sibiu

Fundația Comunitară Sibiu este o organizație cu 11 ani de experiență în comunitatea sibiană. Ca organizatoare principală a Maratonului Internațional Sibiu, a construit cea mai mare platformă de strângere de fonduri pentru comunitatea sa, sprijinind aproape 400 de proiecte diverse, care au ca scop creșterea calității vieții sibienilor. Considerăm că o comunitate vie, în orașul din care n-ai mai pleca se construiește prin cumulul de contribuții pozitive ale indivizilor care, în mod asumat, decid să schimbe cultura.

Credem că Sibiul are nevoie de un suflu nou, care să îmbine noul și vechiul în cea mai adaptată versiune a sa. Prin Academia de Leadership Urban, dorim să oferim noilor generații instrumentele de care au nevoie pentru a-și accelera și multiplica impactul, fructificând experiențele liderilor consacrați.

Mai multe informații despre FCS pe site-ul organizației: fundatiacomunitarasibiu.ro

Regnology

Regnology

Reglementarea financiară este vitală pentru o lume financiară stabilă și durabilă. Cu experiența noastră de neegalat în agregarea datelor de risc și raportarea reglementărilor și cu oferta noastră de produse și servicii pentru servicii financiare, contribuim decisiv la transparentizarea si stabilitatea piețele financiare.

Recunoaștem beneficiile lucrului în echipe cu un mix sanatos de genuri, generații, abilități, aptitudini și medii culturale și ne angajăm ferm să lucrăm împreună pentru obiectivul nostru comun: furnizarea unei platforme globale care să conecteze autoritățile de reglementare și industria pentru a crea un mediu puternic, stabil și transparent. Suntem mândri ca putem fi o componenta centrala ca acest lucru să se întâmple.

 

“Sibiul va evolua in perioada urmatoare si cred cu tarie ca generatiile tinere care vor modela viitorul ar putea profita de mai multe informatii si experiente care sa-i ajute la luarea celor mai bune decizii. Imi doresc ca tot mai multi tineri sa isi faca vocea auzita pentru niste valori si idealuri care sa fie valabile si peste 50 de ani. Academia de Leadership Urban imbina foarte bine elemente multiple prin care individul sa se dezvolte, dar si sa inteleaga ca fara succesul echipei sau a comunitatii din care face parte, acest success este limitat.“ – George Bontaș, Country Leader Regnology Romania